Journal d’Elegance – Juli 2023

125 jaar KNAC
Afgelopen week was het feest bij de KNAC: op 3 juli was het exact 125 jaar geleden dat de club werd opgericht. Toen de Nederlandsche Automobiel Club; in 1913 verleende koningin Wilhelmina de club het predicaat Koninklijk en daarmee werd de naam veranderd in KNAC. De KNAC stond aan de basis van de Nederlandse Grand Prix, maar ook van evenementen als de Heuvelklim in Zuid-Limburg.

Met ‘De Auto’ heeft de KNAC ook het oudste nog bestaande automagazine van Nederland, want het blad bestaat namelijk al sinds 1904. Wie naar Wheels at the Palace komt, zal ongetwijfeld méér zien over de KNAC. De club viert namelijk het 125-jarig bestaan tijdens dit evenement met o.a. de finish van de KNAC STERRIT en er worden rondleidingen gegeven door Martin van der Zeeuw.

Vorig jaar waren de rondleidingen van Martin een groot succes. Martin van der Zeeuw is een autoriteit op het gebied van klassieke voertuigen en klassiekertrends. Hij weet niet alleen veel van de tentoongestelde auto’s af maar ook van de ontwikkeling, tijdsgeest en de achtergrond waarom de auto’s toen zo gemaakt werden. Hij schrijft regelmatig interessante artikelen in ‘De Auto’. Een verrijking van kennis voor iedere autoliefhebber. Wees er daarom snel bij en reserveer tijdig via deze link.

Jurylid: Ivo Groen
Designer Ivo Groen is al jaren jurylid bij het Concours d’Elegance van Wheels at the Palace. Sinds 2021 is hij Head of Creative Design bij Lynk & Co, daarvoor werkte hij 31 jaar in Frankrijk voor Citroën, Peugeot en DS Automobiles.

Ivo Groen werkte onder meer aan de laatste grote Citroën, de C6. “We hadden eindeloos veel pogingen gedaan om een opvolger voor de XM te ontwikkelen, maar het strandde steeds.” Daarom kwam de C6 te laat op de markt, waardoor de verkopen achterbleven. “Toch vind ik het nog steeds een geweldige auto, ik wil er eigenlijk zelf een hebben omdat ik ervan overtuigd ben dat het een klassieker wordt,” vertelde hij eens.

Na het avontuur met de C6 werd hij verantwoordelijk voor het destijds nieuwe merk DS Automobiles. “Onze eerste modellen werden ontworpen als Citroën, omdat DS toen nog geen zelfstandig merk was. Vanaf de DS 7 Crossback werd het anders.” Groen was destijds enthousiast over zijn werk voor DS: “Hoe vaak krijg je nou de kans om een nieuw automerk vanaf het begin vorm te geven?” Later zou blijken dat Groen die kans nog een keer kreeg, bij Lynk & Co, want ook dat is nog een nieuw merk. Weliswaar is de 01, die je vaak ziet rijden, ontworpen voordat Groen er was, maar dat is slechts één model. Tegen Autoweek zei hij bij zijn overstap dat hij veel zin had in deze klus. “Ik ben helemaal vrolijk van deze kans die ik krijg om met het uitstekende team van Lynk & Co te komen werken,” zei hij. “We gaan iets machtigs beleven en ik voel dat het met Lynk & Co ook iets nuttigs zal zijn. Iets wat de nieuwe ‘mobility users’ begeren. Ook wil ik mijn ervaring delen en jong talent coachen. Dat is echt motiverend.”

Naast ontwerper van nieuwe auto’s is Groen vooral een enorme klassiekerliefhebber. Je hoeft maar een blik op zijn Instagram te werpen (@groenivo) om dat te zien.

Honda opnieuw Official Greenkeeper
Net als vorig jaar is Honda van de partij bij Wheels at the Palace. Het merk laat auto’s zien, maar welke dat zijn blijft nog even geheim. Wel is bekend dat het merk net als vorig jaar Official Greenkeeper is. Zo weten we zeker dat het gras in de paleistuinen er fantastisch bij zal liggen!

Klassiekerparking
Wie met een klassieker naar Wheels at the Palace komt, kan parkeren op de Klassiekerparking. Door de grote verscheidenheid aan klassiekers is dit veld een museum op zich. De parking is beschikbaar voor auto’s van minimaal veertig jaar oud. Koop nu uw parkeerkaarten voor de klassieker parking hier op de website.

Voorverkoop entreekaarten
Onze tickets en parkeertickets zijn nog in de online voorverkoop, u ontvangt daarom nu nog € 3,00 korting per entreekaart voor volwassenen. U betaalt dus maar € 29,50 in plaats van € 32,50 aan de kassa!

Classics at the palace B.V.

Contact us

Classics at the Palace
Vlierberg 14
3755 BS Eemnes
The Netherlands
Call directly:

+31 35 548 0555