Concours d'Elegance

Wheels Mariënwaerdt 2024


Met veel plezier nemen wij u mee langs de thema’s van Wheels Mariënwaerdt dat zal plaatsvinden op 13, 14 en 15 september 2024 op Landgoed Mariënwaerdt te Beesd.

Dit jaar staat wederom in het teken van het verleden, heden en de toekomst van de auto. Van klassieke oldtimers tot spectaculaire prototypes, en echt alles hier tussenin! Naast alle auto-glorie kunt u genieten van de Pre-War Sprint, de Trial Experience, de Landgoed Fair, live muziek en voor de kinderen is er de Trapauto Race.

Lees verder over Wheels 2024

VERLEDEN

In 2024 staan we stil bij de rijke geschiedenis, het dynamische heden en de veelbelovende toekomst van de automobielwereld. Innovatie verandert constant; technologische vooruitgang nadert de piek van hedendaags comfort, waardoor de ervaring achter het stuur bijna voelt als thuis. Echter, het meest opvallende aspect is wellicht de evolutie van het design – het unieke ‘gezicht’ van elke auto. Wheels Mariënwaerdt brengt op 13, 14 en 15 september 2024 deze diversiteit samen door tien verschillende categorieën te presenteren, elk gedefinieerd door leeftijd, culturele achtergrond en design. Van de glanzende koperen details van de eerste automobielen tot de gestroomlijnde vormen van hedendaagse supersportwagens – een eerbetoon aan het rijke erfgoed en de innovatieve toekomst van de auto-industrie.

HEDEN

De vooruitgang in de autotechnologie verloopt in een adembenemend tempo. Elektrische voertuigen zijn inmiddels de norm en de introductie van waterstofbrandstof staat op het punt om net zo alledaags te worden als tanken om de hoek. Vroeger was een Concours d’Elegance de plek waar de nieuwste ‘moderne auto’s’ en de laatste mode werden gepresenteerd. Automerken, ontwerpers en modehuizen presenteerden hun meest recente innovaties aan een exclusief publiek. In de afgelopen decennia is het ontwerp van auto’s sterk beïnvloed door een nostalgische terugkeer naar retrostijlen en klassieke iconen. Daarom is het van essentieel belang dat de auto’s van vandaag de dag een prominente plek innemen op Wheels Mariënwaerdt, waar zowel de geschiedenis als de toekomst van autodesign gevierd wordt.

TOEKOMST

Wat houdt de toekomst voor de auto in petto? Zullen comfort, esthetiek en duurzaamheid de overhand krijgen boven het nostalgische gebrul van motoren, gehuld in glimmend chroom? Transformeert de auto in een verlengstuk van onze smartphones, of belanden we uiteindelijk in een scenario waarin onze bewegingsvrijheid synoniem staat aan rijden in treintjes? De tijd zal deze vragen beantwoorden. De richting is echter al ingezet: een fusie van gestroomlijnde designs, de zoektocht naar een nieuwe visuele identiteit voor auto’s, en de introductie van kenmerkende horizontale verlichting definiëren de trends. Wheels Mariënwaerdt belooft een blik in deze toekomst te bieden, met presentaties die de richting van de auto-industrie onthullen.

Up-to-date blijven

LAATSTE NIEUWS

Tickets

Bestel nu je tickets voor Wheels Mariënwaerdt 2024

Koop Tickets

EEN PERSOONLIJK BERICHT

VAN JAN-PETER NIJMEIJERS & MICK DE HAAS

“25 jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met rally’s en evenementen met automobielen. Wat begon als een avontuur is uitgegroeid tot serieuze business.

Ik houd ervan om oude dingen te herbeleven en sportief bezig zijn met oude auto’s. Als ik dan ook nog anderen dat nostalgische gevoel kan laten ervaren vind ik dat helemaal fantastisch. En bij Wheels Mariënwaerdt komt dit allemaal samen in één evenement.

Ik zie u graag op landgoed Mariënwaerdt waar het heden, verleden en de toekomst elegant worden gepresenteerd in de historische tuinen van dit koninklijk erfgoed” – Jan-Peter Nijmeijers

“De autowereld is de laatste jaren drastisch aan het veranderen. Veel automerken zijn hun historie aan het vergeten. Met het concours willen we er voor zorgen dat we herinnerd worden aan het verleden van de automobiel. Tegelijkertijd willen we ook het heden en de toekomst veel aandacht geven. Het Goodwood Festival of Speed en de Goodwood Revival zijn een bron van inspiratie voor ons beiden.” – Mick de Haas

Classics at the palace B.V.

Contact us

Classics at the Palace
Vlierberg 14
3755 BS Eemnes
The Netherlands
Call directly:

+31 35 548 0555