PALEIS SOESTDIJK KLAAR VOOR WEELS AT THE PALACE

Nieuw Nederlands automerk naar Soestdijk: deBruyn Ferox V8

Soestdijk, 24 augustus 2023 – Wheels at the Palace, eerder bekend als Concours d’Elegance Paleis Soestdijk, toont op 1, 2 en 3 september de rijke diversiteit van de autowereld: van klassieke schoonheden tot moderne meesterwerken en zelfs een blik in de toekomst van mobiliteit. En voor wie even niet naar auto’s wil kijken, zijn er interessante paviljoens, boten foodtrucks en een geheel nieuw Nederlands automerk.

Met het thema ‘Verleden, heden en toekomst” is een boeiend programma neergezet voor het hele gezin. Hoogtepunt blijft uiteraard het KNAC Concours d’Elegance, met meer dan tachtig unieke auto’s in twaalf verschillende klassen met speciale aandacht voor ‘60 jaar Lamborghini’ en ‘100 jaar Le Mans’. Echt autonieuws is er ook. Maarten de Bruyn, de man die ooit Spyker nieuw leven inblies toont zijn nieuwste creatie: de deBruyn Ferox V8. En de Koninklijke Nederlandse Automobiel Club zorgt voor ronkende motoren door zijn 125-jarig jubileum in de paleistuinen te vieren, onder meer met de finish van een klassiekerrally met 400 oldtimers.

Wheels at the Palace-organisator Jan Peter Nijmeijers: “Met Wheels at the Palace zetten we een fraaie en interessante mix voor een breed publiek neer, zonder het goede uit het verleden te vergeten. Nieuwe merken tonen de toekomst van mobiliteit, oude auto’s laten zien hoe boeiend de geschiedenis is. Die combinatie maakt ons evenement zo bijzonder.”

En bijzonder wordt het. MG brengt een nieuw prototype mee, Lucid showt zijn elektrische topsedan en Porsche Centrum Gelderland toont onder meer 60 jaar 911. Ook Volvo, Honda, Tesla en Ford nemen hun pronkstukken mee naar Soestdijk. En supercar-liefhebbers komen aan hun trekken met onder andere de Aston Martin Valkyrie en Maserati MC20.

Was het evenement in het verleden verdeeld over twee dagen, nu begint de pret al op de vrijdag met het Club Concours. Negen autoclubs tonen hun topstukken, met onder meer bijzondere Maserati’s en Aston Martins. Om al het fraais dat in de tuinen staat te duiden, wordt een aantal keren per dag een car talk gehouden op de Vredestein Car Catwalk.

Nog meer dynamiek biedt de enorm gewaardeerde ALLSAFE Pre-War sprint. Klassieke sportwagens tonen met veel spektakel hun behendigheid op een uitdagend parcours en de jongste autoliefhebbers kunnen meedoen aan de Trapauto Race. Net als voorgaande jaren begint het genieten al op de parkeerplaats: de Vetera Klassiekerparking wordt een levendig museum van klassieke en aansprekende auto’s, zoals Wheels at the Palace een gevarieerd en boeiend autofeest zal zijn. Meer informatie, toegangskaarten en het volledige programma staan op www.wheelsatthepalace.com.

Classics at the palace B.V.

Contact us

Classics at the Palace
Vlierberg 14
3755 BS Eemnes
The Netherlands
Call directly:

+31 35 548 0555