ZELDZAAM BUGATTI KWINTET AANWEZIG TIJDENS CONCOURS D’ELEGANCE PALEIS SOESTDIJK 2022

Iedere Bugatti is bijzonder, daar stonden de artistieke en technische talenten van Ettore Bugatti garant. Sinds de oprichting van het illustere automerk evolueerde zijn scheppingen van ultra sportieve lichtgewicht wagens via onverslaanbare Grand Prix racers, tot exotische Grand Tourisme automobielen voor welgestelden met smaak. Niet eerder bracht de organisatie van het Concours d‘Elegance of soortgelijk evenement een vijftal van de meest begeerde exemplaren van dit type 57 bijeen, met dank aan collectioneur en classic car bemiddelaar Jaap Braam Ruben.

Bugatti produceerde tussen 1934 en 1940 slechts 750 exemplaren van de type 57, alle met vaak unieke ontwerpen en gebouwd koetswerk. De exclusieve modellen waren vernoemd naar beroemde Alpenpassen, een gebergte of zelfs een godin uit de Griekse mythologie.

Tijdens het Concours d’Elegance Paleis Soestdijk 2022 staan de vijf beroemdste type 57 bijeen in een unieke presentatie. De Galibier, Ventoux, Stelvio ,Aravis & Atalante. De vijf Type 57 Bugatti’s die op Soestdijk poseren zijn duidelijk herkenbaar aan hun even sierlijke als karakteristieke verticale radiateurvorm, volgens overlevering geïnspireerd door een hoefijzer want Ettore Bugatti was een groot paardenliefhebber.

Classics at the palace B.V.

Contact us

Classics at the Palace
Vlierberg 14
3755 BS Eemnes
The Netherlands
Call directly:

+31 35 548 0555